Entry Exam Category: College Admission Exams
Course: Texas Success Initiative Assessment 2.0
Exam: TSIA2 Reading and Writing Practice Test 2

Practice Question

Extract

Read the passage below and then choose the best answer to each question. Answer the questions on the basis of what is stated or implied in the passage.
Passage
During the Second World War, when the Wrigley Company discovered that it did not have the resources to produce enough chewing gum for both civilians at home and soldiers abroad-soldiers who relied on gum to relieve dry mouths on the battlefield-it immediately donated all of its gum to the war effort. After the war, Wrigley's gum sales grew stronger than ever as Americans clamored for the company's "patriotic" chewing gum.
Why does the author place quotation marks around the word "patriotic" (sentence 2)?

Answer Choices

  • A: To acknowledge that Wrigley's gum, while associated with a patriotic gesture, is not actually patriotic
  • B: To emphasize that Wrigley's gum helped American soldiers
  • C: To show that American soldiers used the word patriotic to describe Wrigley's gum
  • D: To indicate that the Wrigley Company changed the name of the product to include the word patriotic

Correct Answer: A

Rationale: The quotation marks suggest the gum is called patriotic due to the company's donation (the gesture), not because the gum itself possesses patriotism.

← Back to Dashboard