Entry Exam Category: College Admission Exams
Course: Texas Success Initiative Assessment 2.0
Exam: TSIA2 Reading and Writing Practice Test 2

Practice Question

Extract

Read the passage below and then choose the best answer to each question. Answer the questions on the basis of wha the passage.
Passage
In 1968, a high-school student in Japan discovered the fossilized bones of a plesiosaur, a giant m reptile that lived some 85 million years ago. Shark teeth stuck in the plesiosaur's bones, and othe tooth fossils found nearby, suggest that this plesiosaur was attacked by a group of what were ess miniature great white sharks. The plesiosaur discovery reveals that ancient sharks, which were th have eaten only fish, may also have attacked reptiles. After the discovery, researcher Kenshu Shi said, "It is still possible they could've eaten fish, but at least this fossil shows the plesiosaur was c food items."
The author of the passage does which of the following?

Answer Choices

  • A: Relates a personal anecdote
  • B: Provides statistical data
  • C: Quotes a named authority
  • D: Challenges an official view

Correct Answer: C

Rationale: The passage quotes researcher Kenshu Shi, a named authority.

← Back to Dashboard